Malzemeler:

250 GR. MARGARİN,
2 YUMURTA,
1,
5 ÇAY BARDAĞI İNCE DÖVÜLMÜŞ FINDIK,
1 PAKET KABARTMA TOZU,
1 YUMURTANIN SARISI,
ALABİLDİĞİ KADAR UN,AYRICA:
YETERİNCE SOYULMUŞ BÜTÜN FINDIK,

ŞERBETİ İÇİN:
3,
5 BARDAK ŞEKER,
3 BARDAK SU,
1/4 LİMONUN SUYU

Yapılışı:

Şerbet için şeker ve su kaynatılır. İnmesine yakın içine limon suyu sıkılır. Soğumaya bırakılır. Margarin oda sıcaklığında yumuşatılır, bir kaba konulur. Üzerine ince dövülmüş fındık ilave edilir. Parmak ucuyla yoğurulur. İçine yumurtalar teker teker eklenip, azar azar alınarak yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Daha sonra bu hamurdan irice parçalar alınarak yuvarlanır. Elle üzerine bastırılarak hafifçe yassılaştırılır. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sürüldükten sonra, her tatlının üstüne kavrulmuş bütün bir fındık yerleştirilir. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirilir. soğuk şerbet üzerinde gezdirilir. Tatlılar şerbetini emip, soğuduğunda servis yapılır.

FINDIKLI ŞEKERPARE
Translate »