Malzemeler:

250 GR. UN,
1 PAKET VANİLYA,
125 GR. ŞEKER,
1 YUMURTA,
2 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU,
125 GR. TEREYAĞI,
125 GR. İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK,
2-3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT,
100 GR. DÖVÜLMÜŞ FINDIK

Yapılışı: Un, kabartma tozu, şeker, vanilya, yumurta ve tereyağ birlikte karıştırılıp yoğrulur. Sonra bu hamura iri dövülmül fındıklar katılır ve hamurdan 25 cm kalınlığında rulo yapılır. Üstüne süt sürülüp ardından ince dövülmüş fındıklara bulanır. Rulonun bir gece boyunca buzlukta donması sağlanır. sonra çok soğuk olan rulo, keskin bir bıçakla 1-2 cm kalınlığında dilimlere kesilir ve bunlar yağlanan tepsiye dizilir. Önceden ısıtılan fırında 15 dak. pişirilir.

FINDIKLI KURABİYE
Translate »