İÇ FINDIKLAR ( STANDART – 1 )

Tanımı : Kabuklu fındıkların sert meyve kabuğundan çıkarılmış 13 – 15 mm çapındaki fındıklardır.

Kullanıldığı Yerler : İşlenmiş ve ileri derecede işlenmiş fındıkların hammaddesini teşkil eder.

İÇ FINDIK ( STANDART – 2 )

Tanımı : Kabuklu fındıkların sert meyve kabuğundan çıkarılmış 11 – 13 mm çapındaki fındıklardır.

Kullanıldığı Yerler : İşlenmiş ve ileri derecede işlenmiş fındıkların hammaddesini teşkil eder.

İÇ FINDIK ( STANDART – 3 )

Tanımı : Kabuklu Fındıkların sert meyve kabuğundan çıkarılmış 9 – 11 mm çapındaki fındıklardır.

Kullanıldığı Yerler : İşlenmiş ve ileri derecede işlenmiş fındıkların hammaddesini teşkil eder.

İŞLENMİŞ FINDIKLAR BAYAZLATILMIŞ İÇ FINDIKLAR :

Tanımı : İç fındığın zarının attırılarak beyazlatılması ve kısmen beyazlatılmış tanelerinden ayrılmasıyla

hazırlanmış mamüldür.

Kullanıldığı Yerler : Çikolata Sanayi ve tuzlu fındık imalatında kullanılmaktadır.

KAVRULMUŞ İÇ FINDIK

Tanımı : İç fındığın kavrulmasıyla hazırlanmış mamüldür. Arzu edilen kavurma dereceleri ile isteğe bağlı olarak

hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yeni isteğe bağlı olarak tamamen zarsız veya kısmen zarlı hazırlana bilir.

Kullanıldığı Yerler : Çikolata Sanayinde ve kuruyemiş olarak tüketilir.

KIYILMIŞ İÇ FINDIK

Tanımı : Naturel veya Kavrulmuş iç fındığın tekniğine uygun olarak milimetrik boylarda (2-4 mm, 3,5 mm vs)

parçalarda halinde kesilmesi suretiyle hazırlanmış mamüldür.

Kullanıldığı Yerler : Dondurma, bisküvi, çikolata, pastacılıkta kullanılır.

Translate »